فروش پایان نامه و تحقیق

فروش پایان نامه و تحقیق

فروش پایان نامه و تحقیق

فروش پایان نامه و تحقیق

عنوان پایان نامه : بررسی الگوهای تامین مالی و عوامل موثر بر آن ها در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

 

مقطع : کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی

تعداد صفحات : 69

قلمرو تحقیق

 

  • قلمرو مکانی: از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بعنوان نمونه هـای تحقیـق اسـتفاده شده است.
  • قلمرو زمانی: سالهای  1378تا 1382 به عنوان حیطه زمانی فعالیـت شـرکتهـا مـورد اسـتفاده قـرار گرفتـه است

کلید واژه ها

 

  • بازارهای مالی Financial Markets
    بازار مالی، بازاری است که در آن اوراق بهادار، مثل اوراق مشارکت و سهام شرکتها معامله میشود
  • بازار سرمایه Capital Market
    بازارهایی که در آنها داد و ستد اوراق بهاداری که دارای سررسید بیش از یکسال هستند انجام میشود
  • بازار پول Money Market
    بازاری که در آن اوراق بهاداریکه تاریخ سررسیدشان حداکثر یکسال است معامله میشود
  • بورس اوراق بهادار Stock Exchange
    بازاری برای معامله اسناد مالی است که در آن، شرکتها و مؤسسات درصورت احراز شرایط لازم میتوانند تحت حمایت قانونی، پساندازها و سرمایه هایی را که در قالب عرضه سهام، در فعالیت خود سهیم نمود و از این طریق، بخشی از سرمایه های مورد نیاز خود را تأمین کنند

چکیده:

شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی برای ادامه فعالیت و بسط و گسترش فعالیتهای خود نیاز به سرمایه کلان دارند. روشهای تأمین مالی شرکت‌هایی که در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده‌اند عمدتاً به استفاده از سود انباشته، تسهیلات کوتاه مدت و بلندمدت بانکی و انتشار سهام جدید خلاصه میشود. چگونگی استفاده از روش‌های فوق (نوع و ترکیب منابع مالی) یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران مالی شرکت‌ها میباشد، از این‌رو در این تحقیق چگونگی استفاده شرکت‌ها از روش‌های تأمین مالی و عوامل تأثیرگذار بر نحوه استفاده از آنها مورد بررسی قرار گرفته است. با بررسی آماری متغیرهای تحقیق، محقق به این نتیجه رسید که تفاوت معناداری بین استفاده از روشهای مختلف تأمین مالی وجود ندارد. بین اندازه شرکت‌ها و نحوه تأمین مالی آنها یک ارتباط معنادار وجود دارد. هرچه اندازه شرکت‌ها، بزرگتر باشد، از سود انباشته و سهام برای تأمین مالی استفاده میکنند، ولی ارتباط معنی داری بین اندازه شرکت و استفاده از بدهی برای تأمین مالی وجود ندارد. بین نحوه تأمین مالی شرکت‌ها و میزان دارائیهای ثابت آنها ارتباط وجود دارد. بین روش انتشار سهام و میزان دارائیهای ثابت یک ارتباط مستقیم برقرار میباشد و بین روش بدهی و میزان دارائیهای ثابت یک رابطه معکوس وجود دارد. همچنین بین روش استفاده از سود انباشته و میزان دارائیهای ثابت ارتباط معنی داری وجود ندارد. همچنین در این تحقیق ارتباط معنی داری بین ظرفیت سودآوری شرکتها و نحوه تأمین مالی آنها یافت نشد. 

 

 

 

مشاهده نمونه فایل و خرید

 

 

 

 

بخش از متن:

1-1 مقدمه
در این فصل، محقق درصدد آن است که نمای کلی از مراحـل و شـیوه تحقیـق ارائـه دهـد . در ایـن راسـتا نگاهی اجمالی به مسـئله و ضـرورت تحقیـق، هـدفهای تحقیـق، فرضـیات، روش و نـوع تحقیـق، متغیرهـاو نحـوه گردآوری اطلاعات جامعه و نمونه آماری، قلمرو تحقیق، روشهای تجزیه وتحلیل آماری پرداخته شده است. به طور کلی هدف از این فصل ارائه چهارچوب کلی تحقیق میباشد و براین اساس سایر فصول و قسمتهای تحقیق تشریح و تجزیه و تحلیل میگردند.

1-2 شرح موضوع
پیشرفت در صنعت هر کشور و رشد تولیدات، مستلزم برنامه های سرمایه گذاری کوتاه مدت، میان مـدت و بلند مدت بوده و از طریق آن میتوان به پشتوانه عظیمی در اقتصاد هر کشور نیز دست یافت. شرکتها برای ادامـه فعالیت و انجام طرحهای توسـعه ای نیـاز بـه سـرمایه هـای کـلان دارنـد کـه تـأمین ایـن مقـدار از سـرمایه، یکـی از دغدغه های اصلی مدیران مالی شرکتها میباشد. سرمایه مورد نیاز شرکتها میتواند بوسیله گروه هـای مختلفـی از سرمایه گذاران که دارای ادعاهای مختلف نسبت به درآمدهای مورد انتظار آینده شرکتها میباشند، تأمین شـود.
وجوه مورد نیاز شرکتها ممکن است ازطریق سود انباشته، فروش سـهام جدیـد، بـدهی ها (تسـهیلات بـانکی، اوراق قرضه) یا بوسیله ترکیبی از این منابع تأمین گردد.
یکی از اهداف مهم مدیریت مالی حداکثر نمودن ثروت سهامداران مـیباشـد و تمـامی تصـمیمات اتخـاذ شده توسط این گروه از مدیران در گرو تحقق این امر مهم صورت میپذیرد. ازسوی دیگر، هریک از روشهـای تأمین مالی، دارای هزینه میباشند. ازاینرو توجه به ساختار سرمایه همواره مد نظـر تصـمیم گیرنـدگان قـرار گرفتـه است. به این منظور سعی میشود در این تحقیق الگوهای تـأمین مـالی شـرکت هـا مـورد بررسـی واقـع شـود تـا بـا شناسایی اولویت بندی روشهای تأمین مالی، عوامل تأثیرگذار برانتخاب روشهای تأمین مالی شناخته شود.

1-3 اهمیت و ارزش تحقیق
وظایف اصلی مدیریت مالی تصمیم گیری در رابطه با سه موضوع مهم، تأمین مالی، سرمایه گـذاری و تقسـیم سود میباشد. هریک از این تصمیمات باید در رابطه با هدف شـرکت باشـد و ترکیـب مطلـوب ایـن سـه، ارزش شرکت را برای سهامداران به حداکثر خواهد رساند. هر نوع فعالیتی که شرکتها میخواهند انجام دهند نیاز به سرمایه دارد که این وجوه توسط سرمایه گذاران تأمین میشود که در این جا عملاً از دو گروه سرمایه گذار یاد میشود. یک گروه، سهامداران شرکتها میباشـند و گروه دوم وام دهندگان هستند که وجوه را به صورت وام و اعتبار دراختیار شرکت قرار مـیدهنـد و آنهـایی کـه وام به شرکت میدهند توقع بهره دارند و این پرداخت بهره بدون توجه به بازدهی و سـود دهی شـرکت مـی باشـد، ولی سهامداران به شکل دیگری حق و حقوق خود را دریافت میکنند، اولاً وقتـی شـرکت سـهام جدیـد منتشـر و سرمایه لازم را از سهامداران اخذ میکنند هیچ تعهدی در قبال پرداخت اصـل و سـود سـرمایه نـدارد و کسـی کـه سهامدار شرکت میباشد در اصل مالک شرکت بوده و در سود و زیان آن شریک میباشد.
باتوجه به اینکه یکی از وظایف مدیران مالی، تأمین مالی میباشد. بایـد مزایـا و معایـب روشـهای مختلـف شناسایی شود و در راستای به حداکثر رسانیدن ثروت سهامداران، روشهای مناسب را انتخاب کـرد. لـذا شناسـایی عوامل مؤثر بر انتخاب روشهای تأمین مالی از اهمیت بالایی برخوردار است.

1-4 پیشینه و تاریخچه موضوع تحقیق
در ابتدا دو تن از استادان مالی یعنی مودیگلیانی و میلر معتقد بودند که چگونگی ساختار سرمایه تأثیری بـر ارزش شرکت ندارد (مودیگلیانی و میلر، 1958( ، اما بعدها پذیرفتند کـه صـرفه جوئیهـای مالیـاتی ناشـی از بهـره بدهیها باعث افزایش ارزش شرکت میشود و پیشنهاد کردند که شرکتها در ترکیب منابع مالی خود از حـداکثر بدهی ممکن استفاده نمایند. (مودیگلیانی و میلر، 1963 .(افراد دیگری چون مرتـون (1977( 2 و بیکـر (1978( 3 در تأیید یا انتقاد از تئوری آنها بحث و اظهاراتی نمودهاند.
تئوری سلسله مراتبی الگوهای تأمین مالی برای اولین بار توسط مایرز 4 به صورت زیر ارائه شد.
1ـ شرکتها منابع داخلی تأمین مالی را ترجیح میدهند.
2ـ اگر منابع خارجی تأمین مالی مورد نیاز باشد، شرکتها ابتدا مطمئن ترین اوراق بهادار را انتشار میدهند.
بر این اساس شرکتها ابتدا از بدهی، سپس درصورت امکان از اوراق بهادار دورگه مانند اوراق قرضه قابل تبدیل، سپس به عنوان آخرین چاره از سهام برای تأمین مالی استفاده مینمایند (مایرز، 1984 .( 5 مایر (1989 (در یک سری از مقالات، ساختارهای مالی شـرکتهـا را در 8 کشـور مختلـف صـنعتی بـین سالهای 1985-1970 مورد بررسی قرار داد و آنها را با هم مقایسه کرد و به نتایج زیر دست یافت:
1ـ سود انباشته مهمترین منبع تأمین مالی همه کشورها به ویژه درانگلستان، کانادا و آمریکا میباشد. در انگلستان و آمریکا بیش از سرمایه گذاریها از طریق سود انباشته تأمین شده اند.
2ـ یک ارتباط معکوس بین استفاده از سود انباشته و اعتبارات بانکی وجود دارد.
3ـ شرکتهای کوچک و متوسط نسبت به شرکتهای بزرگ از منابع مالی خارجی بیشتر استفاده نموده و در این تأمین مالی بیشتر از بانکهای تجاری استفاده مینماینـد و کمتـر از بـازار اوراق بهـادار جهـت تـأمین مـالی استفاده مینمایند. (مایر 1990 ،1989 ،1988 (در یـک مطالعـه دیگـر، روش هـای تـأمین مـالی 50 کشـور برتـر از کشورهای درحال توسعه مورد بررسی قرار گرفتند که نتایج اصلی این مطالعه به صورت زیر خلاصه میشود:
1ـ شرکتهای واقع در کشورهای درحال توسعه بیشتر از منابع خارجی برای تأمین مالی استفاده مینمایند.
2ـ شرکتهای واقع در کشورهای درحال توسعه برای افزایش خالص دارائیهایشـان بیشـتر از انتشـار سـهام جدید استفاده مینمایند. (سینگ و حمید.(1995 سینگ، 1992
الگوهای تأمین مالی شرکتهـای امریکـائی در سـالهای 1971 تـا 1998 نیـز در یـک مطالعـه دیگـر مـورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که الگوهای تأمین مالی شرکتها برعکس تئـوری سلسـله مراتبی میباشد. ولی شرکتهای بزرگ براساس بعضی از جنبه های تئوری سلسله مراتبی رفتار میکننـد

1-5 اهداف تحقیق
باتوجه به اینکه نوع روشهای تأمین مالی انتخاب شده در شـرکتهـا یکـی از فاکتورهـای مهـم در تعیـین ارزش شرکت و ثروت سهامداران میباشد، در این تحقیق، محقق به دنبال اهداف زیرمیباشد:
1ـ شناسائی اولویت روشهای تأمین مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار.
2ـ شناسائی رابطه بین نحوه تأمین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و اندازه آنها.
3ـ شناسائی رابطه بین نحوه تأمین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و میزان دارائیهای ثابت آنها

 

 

فهرست مطالب:

فصل اول: کلیات
1-1 مقدمه 1
1-2 شرح موضوع 1
1-3 اهمیت و ارزش تحقیق 2
1-4 پیشینه و تاریخچه موضوع تحقیق 3
1-5 اهداف تحقیق 4
1-6 فرضیه‌ها یا سؤالهای ویژه تحقیق 5
1-7 متغیرها و ابزار گردآوری داده‌ها 6
1-7-1 متغیرهای مستقل 6
1-7-2 متغیرهای وابسته 6
1-8 قلمرو تحقیق 7
1-9 کلید واژه‌ها 7
فصل دوم: مطالعات نظری
2-1 مقدمه 8
2-2 تقسیم‌بندی بازارها 9
2-2-1 بازار پول 13
2-2-2 بازار سرمایه 13
2-3 روش‌های تأمین مالی 14
2-4 سایر روش‌های تأمین مالی 14
2-4-1 تأمین مالی به طریق اجاره 14
2-4-2 تأمین مالی ازطریق تنزیل موقت 15
2-4-3 خرید قطعی دین 15
2-5 ساختار سرمایه 16
2-6 هزینة سرمایه 16
2-7 برنامه‌ریزی ساختار سرمایه 16
2-8 تئوریهای ساختار سرمایه 17
2-8-1 رویکرد سود خالص 17
2-8-2 رویکرد سود خالص عملیاتی 18
2-8-3 رویکرد سنتی 18
2-8-4 رویکرد مودیگلیانی و میلر 19
2-8-5 تئوری توازی ایستا 20
2-8-6 تئوری سلسله مراتبی روشهای تأمین مالی 21
2-9 شیوه‌های تأمین منابع مالی شرکت‌ها در ایران 22
2-9-1 منابع مالی بدون هزینه 23
2-9-1-1 پیش دریافت از مشتریان 23
2-9-1-2 بستانکاران تجاری 23
2-9-1-3 سود سهام پرداختنی 23
2-9-1-4 هزینه‌های پرداختنی 24
2-9-1-5 ذخیره بازخرید کارکنان 24
2-9-2 منابع مالی با هزینه 24
2-9-2-1 منابع داخلی 24
2-9-2-2 منابع خارجی 25
2-9-2-2-1 تسهیلات دریافتنی کوتاه مدت و بلندمدت از بانکهای تجاری 25
2-9-2-2-2 انتشار سهام جدید 27
2-10 بررسی روشهای تأمین مالی شرکت‌ها در کشورهای مختلف 28
2-11 خلاصه 35
فصل سوم: متدولوژی تحقیق
3-1 مقدمه 36
3-2 نوع تحقیق 36
3-3 همبستگی 37
3-4 جامعة آماری 38
3-5 نمونة آماری 38
3-6 ابزار گردآوری اطلاعات 38
3-7 متغیرهای تحقیق 39
3-7-1 متغیر مستقل 39
3-7-2 متغیر وابسته 39
3-8 روش تجزیه و تحلیل 41
فصل چهارم: یافته‌های تحقیق
4-1 مقدمه 42
4-2 بررسی تحلیلی سؤال اول تحقیق 42
4-3 بررسی تحلیلی سؤال دوم تحقیق 45
4-4 بررسی تحلیلی سؤال سوم تحقیق 49
4-5 بررسی تحلیلی سؤال چهارم تحقیق 52
4-6 بررسی تحلیلی ـ تکمیلی سؤالات تحقیق با استفاده از تحلیل رگرسیون 55
4-6-1 بررسی تحلیلی ـ تکمیلی متغیرهای تأثیرگذار بر روی تأمین مالی ازطریق منابع داخلی 56
4-6-2 بررسی تحلیلی ـ تکمیلی متغیرهای تأثیرگذار بر روی تأمین مالی ازطریق سهام 57
4-6-3 بررسی تحلیلی ـ تکمیلی متغیرهای تأثیرگذار بر روی تأمین مالی ازطریق بدهی 58
فصل پنجم: نتیجه‌گیری و پیشنهادها
5-1 مقدمه 59
5-2 جمع‌بندی و نتیجه‌گیری 59
5-3 محدودیت‌های تحقیق 62
5-4 پیشنهادها 62
ضمائم 63
فهرست منابع و مآخذ 69

 

 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر با ایمیل payaname@outlook.com در ارتباط باشید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی